Eten + Drinken

 

Eten

Voor een ieder die houdt van lekker eten is Brazilië absoluut de moeite waard.

Braziliaanse gerechten bestaan bijna altijd uit bonen en rijst, dit zijn de hoofdingrediënten. Daar wordt van alles bij gegeten zoals groenten en fruit, maar ook als een Braziliaan aardappelen eet gaat het gepaard met rijst. Langs de kustgebieden kun je genieten van de lokale visspecialiteiten, waar je in het zuiden meer vleesgerechten zult aantreffen.

Een traditioneel Braziliaans gerecht is de “Feijoada”. Het is een stoofpot van bonen en verschillende soorten vlees. Zeer populair onder de lokale bevolking maar ook toeristen zijn er dol op.

Uit eten gaan is helemaal niet duur. Voor minder dan 10 euro heb je een uitstekende maaltijd inclusief drankjes.

Zeer populair zijn de zogenaamde “churrascaria’s”. Dit zijn Braziliaanse barbecue-restaurants waarbij het vlees op traditionele manier wordt klaargemaakt. Het vlees zit op grote vleesspiezen en wordt zo bereid op de barbecue, waarna de obers met de vleesspiezen langs je tafel komen en het stuk vlees van je keuze gelijk afsnijden en opdienen. Ook bekend zijn de “kilo-restaurants”. Hierbij schep je zelf je eten op, waarna het eten wordt gewogen. Je betaalt dan per kilo.

 

Drinken

Drinken is heel belangrijk op een vakantie in Brazilië. Door de tropische hitte verlies je veel vocht. Het beste wat je kunt doen is veel water drinken. Water dat uit de kraan komt is echter niet om te drinken. Koop daarom altijd flessen water. Let ook goed op als je ergens een drankje bestelt met ijsklontjes dat deze van mineraalwater zijn gemaakt en niet van kraanwater.

De nationale drank in Brazilië is Cachaça. Het is een sterke drank die 51% alcohol bevat en gemaakt wordt van suikerriet.

Cachaça wordt gebruikt om Caipirinha te maken, een cocktail bestaande uit limoenen, ijs, suiker en dus Cachaça. Dit moet je echt is geprobeerd hebben!