Is het gevaarlijk om in Brazilië rond te reizen?

 

Je vraagt je misschien af of Brazilië wel veilig is voor jou als toerist. In dit artikel zal het je wat meer duidelijk worden wat je op je vakantie beter achterwege kunt laten voor je eigen veiligheid.

In Brazilië zijn de verschillen tussen arm en rijk groot, waardoor er veel criminaliteit heerst. En dan komen wij als “rijke” westerse toeristen.

Wees je allereerst bewust dat je waarschijnlijk gelijk als toerist wordt herkend. Hang dus niet je camera over je schouder, maar bewaar deze gewoon in een tas. Ga ook niet “showen” met dure sieraden als horloges en kettingen. Het beste is om deze gewoon thuis te laten.

Doe geen domme dingen en gedraag je normaal, dan is er niks aan de hand. Ga bijvoorbeeld niet ‘s nachts op het strand wandelen en blijf uit de buurt van duistere steegjes.

In principe is het overal hetzelfde natuurlijk, want in Zuid Afrika ga je ‘s nachts ook niet door lugubere steegjes lopen, met dezelfde reden. Gebruik ten alle tijden je gezonde verstand en dan komt het helemaal goed!

Het is misschien overbodig om te zeggen, maar ga in de grote steden niet in de buitenwijken ronddolen. Daar heb je niks te zoeken. ‘s Nachts in de grote steden over straat lopen wordt afgeraden, een taxi nemen op zo’n moment is daarom aan te raden.

Vergeet voor je reis naar Brazilië niet ook een reisverzekering af te sluiten, want net als bij iedere andere vakantie is deze van grote toegevoegde waarde.