Beroemde plekken, waar moet je heen?

 

Rio de Janeiro

Onder de beroemde plekken is Rio de Janeiro waarschijnlijk de bekendste, maar met 6 miljoen inwoners niet de grootste stad van Brazilië. Natuurlijk kennen we Rio van het carnaval, waar elk jaar weer duizenden toeristen op afkomen, maar de stad heeft nog veel meer te bieden, zoals het schitterende beeld van Christus op de Corcovado berg (710 meter hoog) die vanuit de hele stad te zien is en de beroemde stranden Copacabana en Ipanema. Verder is er in de stad nog van alles te doen. Zo zijn er leuke musea te bezoeken, markten en veel mooie kerken. Godsdienst speelt een grote rol in Brazilië, zo’n 89% van de bevolking is Rooms-Katholiek.

Salvador

Salvador is toch wel de meest culturele stad van Brazilië. De Afrikaanse invloeden in de stad, die afstammen uit het verleden, zijn goed waarneembaar. Het bekendst is de wijk Pelourinho met zijn prachtige cultuur. Eeuwenoude architectuur, maar ook met vele bars en restaurants bruist het hier van het leven en kun je zowel overdag als ‘s avonds genieten van swingende beats en live muziek. Ook is er in de stad de Modelo-markt (Mercado Modelo), de grootste kunstnijverheidsmarkt in de regio.

Foz do Iguaçu

Eén van de meest beroemde plekken is Foz do Iguaçu, met zijn Iguaçu watervallen. Het is met geen pen te beschrijven hoe schitterend dit is, dit moet je absoluut zelf hebben beleefd. Met een breedte van 2,7 kilometer, water dat van hoogten variërend tussen de 60 en 80 meter naar beneden klettert en zo’n 275 afzonderlijke watervallen is dit echt een plek om te zijn geweest! Foz do Iguaçu ligt vlakbij het drielandenpunt waar Brazilië, Argentinië en Paraguay samenkomen.

São Paulo

São Paulo is met een geschat aantal inwoners van rond de 20 miljoen de grootste stad van Brazilië. Doordat de stad pas de afgelopen 70 jaar flink is gaan groeien zul je hier niet zoveel oude gebouwen aantreffen, maar ondanks dat is er op cultureel gebied ontzettend veel te beleven in São Paulo. Er zijn een hoop theaters, kunstvoorstellingen en vele musea, zoals het Museum voor Braziliaanse Kunst en het Archeologisch Museum.

Brasília

De hoofdstad van Brazilië mag niet ontbreken bij de beroemde plekken. Als je hier komt is het moeilijk te geloven dat je in Brazilië bent. Met allerlei futuristische architectuur, zoals de Metropolitan Kathedraal het Nationaal Congres en de Legion of Goodwill Temple is het een zeer moderne stad. Echt leuk om te zien hoe deze stad zo erg verschilt met de andere steden.

Pantanal

De Pantanal is een ontzettend groot gebied, bijna helemaal vlak, waar een immens grote variatie leeft aan flora en fauna. Het is mogelijk om hier een Safari te doen en zo alle “wildlife” van dichtbij te kunnen zien.  De Pantanal staat een beetje in de schaduw van het Amazonegebied, maar dat is niet terecht.

Recife

Recife is een stad waar veel historische bouwwerken bewaard zijn gebleven. Sommigen zijn al honderden jaren oud, uit de tijd van de Nederlandse en de Portugese zeevaarders. Verder beschikt de stad over lange zandstranden en een levendige boulevard. Ook kun je een bezoekje brengen aan een fort genaamd Forto dos cinco Pontas, die een expositie heeft over de vroegere Nederlandse koloniale periode uit de 17e eeuw. Wil je een reisverzekering afsluiten en ben je woonachtig in België? Via www.reisbijstandsverzekering.com vind je de meest passende verzekering.